Naz Özdilek İlkokulu

Kazım Karabekir Mahallesi Özbirlik Sokak No1 16270 Yıldırım / BURSA
Vizyon
Bugün dünyada iyi eğitim performansı gösteren tüm ülkeler, elde ettikleri başarıları geçmişten geleceğe köprüler kurarak, merkezine insanı alan kavramsal çerçeveler ve felsefi yaklaşımlarla yakalamışlardır. Eğitimde başarılı görülen her değişim, dönüşüm ve reform, sağlam felsefi yaklaşımlarla desteklenmiştir. Eğitim; sadece güncel gereksinimlerin karşılanması ile sınırlandırılamaz. İnsan, hem madde hem de manadan ibaret bir bütündür. Eğitim sistemleri ancak insan doğasına ait tüm bu unsurlara bütüncül bir sorumluluk geliştirebildiği ölçüde başarılıdır. Eğitimde başarının yegâne ölçüsü ders notları, sınav sonuçları, zekâ testleri ve mezuniyet sonrası edinilen mesleklerin maaşlarından ibaret olamaz. Gerçeğin bütünlüğüne saygı duyan bir eğitim sisteminin her şeyden önce evrensel bir zemine ihtiyacı vardır. Bunun için de bireyin kendini tanıması ve eğitim yolculuğunda kişiselleştirilmiş bir yol haritasına sahip olması gereklidir. Bu eğitim yolculuğunda ana aktör olan bireyin yol göstericisi öğretmendir. Çocuklar arasındaki farklılıkları doğal bir zenginlik olarak gören öğretmen yönetmez, gütmez; rehberlik ve ustalığını konuşturur. Tüm çocukları öğrenme topluluğunun bir ferdi olarak görür. Öğretmen her çocuğun farklı olduğu, her beynin farklı öğrendiği yaklaşımıyla hareket eder. Çocukların hazırbulunuşluklarını tespit ederek müfredatı, öğrenme ortamını ve materyallerini bu farklılıklara uygun olarak düzenler. Tüm bu gelişmelerin ışığında eğitim gören herkes için eğitimde kaliteyi, hakkaniyeti, içermeyi ve başarıyı artırmak, öğretmenlik mesleğinde yetkinlikleri ve motivasyonu artırmak, Yeşil ve dijital dönüşümü eğitim yoluyla desteklemek. Eğitimin her seviyesinde girişimcilik, yaratıcılık ve yenilikçiliğe yönelik faaliyetleri artırmak temel vizyonumuzdur.
Misyon
21. yüzyılda eğitim sadece okullarla sınırlı değildir. Sınıf, okul, ev ve medya öğrenmenin çeşitli şekillerde vuku bulduğu ortamlardır. Ezberi aktarma devri sona ermiştir. Bu nedenle çocuklarımızı ilgi, yetenek ve mizaçlarının bilincinde olan, milli ve manevi değerlere saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarının izinde, dijital gelişmeleri yakından takip edebilen ve uyum sağlayan bireyler yetiştirmek Naz Özdilek İlkokulu olarak temel misyonumuzdur.
Başarılar
2021 Yılı İlkokullar Futbol Turnuvası İlçe 2. liği ETwinning Avrupa Kalite Etiketi Ödülü
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
KALORİFER-DOĞALGAZ
Ulaşım
Toplu taşıma araçlarından 21/B, D1/A ve 98 numaraları belediye otobüsleri, Samanlı minibüsleri ve Kazım Karabekir dolmuşları ile okulumuza ulaşım sağlanmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Bursa merkez ilçesi olan Yıldırım İlçesinde bulunmaktadır. İlçe merkezine uzaklığı yaklaşık 3 km, şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 6 km´dir.
Sportif Etkinlikler
Futbol, Yüzme, Judo, Tenis, Wushu Turnuvalarına bireysel ve takım olarak katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları
Su Damlalarının Peşinde Projesi, Atölyem Okulda eTwinning Projesi. Çocuklar Çemberi eTwinning Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2016 yılı çağrı döneminde göçmen çocuklarımızın eğitimle kazanılmasına yönelik olarak hazırladığı “Göçmen Çocukları Eğitimle Kazanmak” başlıklı Erasmus+ KA101 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği-Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projesi de T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye layık görülen 81 proje arasına girmiştir. Bu kapsamda Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz konsorsiyum koordinatörlüğünde Ahmet Hamdi Tanpınar, Akçağlayan İhsan Dikmen, Üstün Üründül İlkokulu, Naz Özdilek İlkokulu, Mümin Gençoğlu 1 İlkokulu ve Davutkadı Eşref Evcil İlkokulu öğretmenlerinden oluşacak toplam 24 öğretmenimiz Almanya ve Macaristanda Göçmen Çocukların Eğitimle Kazanılması konusunda eğitim alacaklardır.